Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Παγίδα αφεσμών

    Σκοπός αυτού του blog είναι να παρουσιάζω τι χειρισμούς κάνω στα μελίσσια μου ανα περιόδους ώστε να γίνεται και ενημέρωση αλλα και εποικοδομητική συζήτηση για την ορθότητα τους αλλα και τη βελτίωση τους. Δυστυχώς δεν είναι τόσο εφικτό να το ενημερώνω τακτικά λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας την άνοιξη.
   Ας πούμε στα γρήγορα λοιπόν για την παγίδα αφεσμών που εφαρμόζω.
Χρειαζόμαστε αμπούλες φυσιολογικού ορου (5-10ml) απο το φαρμακείο, μια σύριγγα, και μια έτοιμη εσάνς σύλληψης αφεσμων που θα μας κρατήσει για χρόνια, οπότε και το κόστος της είναι ελάχιστο.

μελισσοχορτο
Γεμίζουμε τις αμπούλες με τη βοήθεια της σύριγγας, περίπου 1-1,5ml.
τοποθετηση εσανς μελισσοχορτου με συριγγα
Και με λίγο σύρμα το κρεμάμε σε ένα κλαδί ή τοποθετούμε την αμπούλα σε μια κυψέλη σε ύψος 1,5-2 μέτρα από το έδαφος.
παγιδα αφεσμων σε δεντρο
Και καλή επιτυχία!
συλληψη αφεσμου
Ο φυσιολογικός ορός που περιέχεται θα εξατμιστεί τελείως σε περίπου ένα χρόνο από την μικρή τρύπα που έγινε κατα την εισαγωγή του ελαίου. Η δράση της παγίδας όπως αποδείχθηκε και μετά από ένα έτος συνεχίζει να υφίσταται. 19 Μαρτίου ο πρώτος αφεσμός έκατσε πάνω στη παγίδα και με το τίναγμα κόπηκε ο καμένος απο τον ήλιο σπάγκος. Ο ορός όπως βλέπουμε έχει εξατμιστεί ενώ το έλαιο βρίσκεται στον πάτο σχεδον αφυδατωμένο.
εισαγωγη σε κυψελη
Οι προσπάθεια μας είναι να μην έχουμε σμηνουργιες όμως επειδή δεν είναι πάντα εφικτό και πολλές φορές δεν περνάει απο το χέρι μας πιστεύω είναι μια φθηνή και αποδοτική λύση.

Βασιλειάδης Κοσμάς

1 σχόλιο:

  1. Χαίρετε αγαπητέ συνάδελφε , μπορούμε να βάλουμε μείγμα από διάφορα αιθέρια έλαια ή μόνο έλαιο από μελισόχορτο ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή